Dr. Franje Tuđmana 14, Brezje +385 1 3746 650

UPARIVAČKE STANICE

Od sve opreme koju možemo susresti u prehrambenoj, kemijskoj i farmaceutskoj industriji, najčešći su toplinski aparati. Grijanje i hlađenje medija kao i ugušćavanje te sušenje istih, sastavni su dio gotovo svakog proizvodnog procesa . U tom smislu, vrlo značajno područje u tehnologiji toplinskih operacija obuhvaćaju uparivačke stanice. Njihova funkcija pri konzerviranju proizvoda, smanjenju skladišnog prostora kao i ekonomičnosti transporta za iste, nezamjenjiva je. Drugim riječima, uparavanje/ugušćavanje se smatra nezaobilaznim proizvodnim procesom bez kojeg se ne bi mogli proizvesti mnogi artikli iz domene prehrambene, kemijske i farmaceutske industrije.

Razvoj uparivačkih stanica u Hrvatskoj započeo je davnih 1950-tih godina i to kroz tada svjetski poznatu tvrtku Jedinstvo putem koje je isporučeno par stotina uparivačkih stanica diljem svijeta. Znanje uloženo u razvoj tehnologija prerade raznih medija te iskustvo stečeno realizacijom mnogih projekata tijekom više desetljeća djelovanja na području uparavanja, smjestili su Jedinstvo u sam vrh svjetske scene proizvođača uparnih stanica.

Danas sa ponosom mozemo reci da je glavni dio našeg inženjerskog tima bio sastavni dio giganta zvanog Jedinstvo te da je know-how koji korijene vuče iz spomenutih vremena, oplemenjen najmodernijim trendovima na području uparavanja, neprocjenjive vrijednosti. Ta činjenica osigurala je i Sinitech-u poziciju u malobrojnom društvu tvrtki u svijetu koje nude opremu iz područja uparavanja.

Bitni elementi pri uparavanju nekog medija su  njegova viskoznost i toplinska osjetljivost, kao i tehnološki uvjeti koji kod nekih medija zahtjevaju da se prvotna svojstva zadrže u proizvodu. Da bi se zadovoljilo uvjete koje postavlja suvremena tehnologija, Sinitech nudi više vrsta uparivačkih stanica vodeći računa o tim zahtjevima i kvaliteti proizvoda. Ako bismo pokušali podijeliti uparivače po vrstama uzimajući u obzir tehnologiju implementiranu u sam proces obrade medija, ima ih jako puno. Mi ćemo izdvojiti one koji su najtraženiji te koje smo u posljednjih deset godina imali prilike projektirati i proizvesti za naše Kupce ( vidi gore / rubrika Proizvodi / Uparivačke stanice )